Hyppää pääsisältöön

Soinin kunta

Opiskelijatuki 400€

Vuoden 2022 alusta opiskelijatuki koskee alle 30-vuotiaita päätoimisia korkeakouluopiskelijoita ja vuotuinen tukisumma on 400 euroa, max. 4 vuotta.

Tuki tulee hakea lukuvuosittain 31.10. mennessä. Sähköinen hakulomake löytyy TÄSTÄ 1.8. alkaen.

Lukuvuotta 2022-23 koskeva hakemus tulee toimittaa kunnalle 31.10.2022 mennessä. Jos et tiennyt 1.1.2022 alkaneesta opiskelusta 2021 hakuaikana, voit hakea 200 euron tuen kevätlukukauden 2022 opiskelulle 2022 haun yhteydessä.

Vuoden 2022 tuki maksetaan alkuvuodesta 2023 edellyttäen, että hakijan kotikunta on 31.12.2022 Soini. Opiskelijatuki on saajalleen verotonta. Viime kädessä tuen myöntämisestä päättä kunnanhallitus.

KOKEMUKSIA SOININ OPISKELIJATUESTA

Olen Petra Viirumäki ja opiskelen viidettä eli viimeistä vuotta hammaslääketiedettä Kuopiossa Itä-Suomen yliopistossa. Itse asiassa tällä hetkellä onkin käynnissä jo viimeinen opiskelukuukauteni täällä Kuopiossa, nimittäin kesäkuussa tarkoituksenani on suunnata käytännön syventävään harjoitteluun Kuusiolinnaan Ähtäriin. Harjoittelun kesto on puoli vuotta, joten ennen joulua minusta pitäisi tulla virallisesti hammaslääkäri.

Olen pitänyt kirjani Soinissa koko opiskeluaikani eli olen ollut koko ajan virallisesti soinilainen, vaikka olenkin asunut Kuopiossa melkein viisi vuotta. Alun perin päädyin tähän ratkaisuun, kun kuulin yhden kaverinikin tehneen samalla tavalla. En ole kuitenkaan kokenut tästä mitään haittaa myöhemmässäkään opiskeluvaiheessa, joten olen antanut kirjani olla Soinissa.

Pari vuotta sitten yllätyin, kun kuulin Soinin kunnan myöntävän tukea soinilaisille korkeakouluopiskelijoille. Hain tukea ja sain sen myötä hyvän avustuksen opiskelija-arkeeni. Olen saanut tukea nyt jo kolmena vuonna. Mielestäni on mukava nähdä, miten oma kotikuntani muistaa ja tukee opiskelijoitaan, vaikka he asuisivatkin toisella paikkakunnalla. Itse olen mainostanut koko opiskeluaikani olevani kotoisin Etelä-Pohjanmaalta ja nimenomaan Soinista. Valmistumisen jälkeen olisikin mukava palata takaisin Pohjanmaalle, vaikka olen viihtynyt hyvin myös Kuopiossa. Voinkin suositella Kuopiota opiskelukaupungiksi sellaisille soinilaisille, jotka ovat pohtimassa itselleen sopivaa opiskelupaikkaa. Samalla voin suositella kirjojen jättämistä Soiniin, sillä onhan se mukava pysyä soinilaisena ja saada korkeakouluopiskelijan tukea asuinpaikasta huolimatta.

Lisäksi liitteenä pari kuvaa. 

Toinen on otettu simula-harjoittelusta ollessani 3. luokalla ja toinen on otettu Puijon laduilta vapunpäivänä 2021.

Hammaslääkäriopintoja
Petra Viirumäki hiihtämässä