Arkisto - ajankohtainen

Toimintaohje koronan leviämisen estämiseksi ja hidastamiseksi. Tilannetta seurataan jatkuvasti ja uusia ohjeita voi tulla nopeastikin

Tällä hetkellä tilanne on vielä hyvä, Etelä-Pohjanmaalla ei ole todettu uusia tartuntaketjuja ja sairastuneita on todettu 4 henkilöä, jotka ovat asianmukaisesti karanteenissa.

Oma toiminta tärkeintä

·         huolehdi omasta hygieniasta ohjeiden mukaan (käsien pesu, yskiminen hihaan)

·         vältä joukkotilaisuuksia

·         flunssa- tai muissa oireissa ei mennä töihin tai harrastuksiin.

·         älä kättele

·         Vierailuita terveyskeskusosastoille sekä vanhusten ja vammaisten erilaisiin palveluasumisyksiköihin sekä lastensuojeluyksiköihin ei sallita ajalla 13.3.2020 - 23.3.2020. (www.kuussote.fi)

·         Vältetään kaikkia ei välttämättömiä tilaisuuksia ja toimintaa

·         Vältetään myös vierailuja kunnan toimipisteisiin,  henkilöstö on tavoitettavissa puhelimitse (yhteystiedot https://kunta.soini.fi/node/85 )

·         Kunnantalolla seurojen, yhdistysten yms. järjestettävät kokoukset perutaan 5.4 asti

·         Muut kohteet ovat toistaiseksi auki, mutta siellä asioidaan vain terveenä ja noudatetaan hyvää käsihygieniaa

 

·         Koulu ja päiväkoti ovat avoinna ja seuraamme tilannetta joka hetki. Päätöksen koulujen sulkemisesta tekee Kuussoten ylilääkäri tai aluehallintovirasto. Mikäli valtakunnan tasolta tulee ohjeistuksia, toimimme niiden mukaisesti. Koulu ja päiväkoti viestittävät ja antavat ohjeita Wilman ja Päikyn kautta.

·         Uima-allas ja kuntosali suljetaan 5.4 asti

 

Jos sairastut

Mikäli epäilet koronavirustartuntaa, voit saada neuvontaa valtakunnallisesta neuvontapuhelinnumerosta puh. 0295 535 535 tai olla yhteydessä päivystykseen puh. 116117.

Koronaviruksen oireet ovat useimmilla lieviä. Oireisiin voi kuulua kuumetta, yskää, kurkkukipua, hengenahdistusta, lihas- ja päänsärkyä ja väsymystä. Koronavirustesti tehdään vain, jos epäillään oireiden ja altistumisen vuoksi, että taudin syynä voi olla koronavirusinfektio.

Tartuntaa epäilevän tulee olla ensisijaisesti yhteydessä puhelimitse tarkempien ohjeiden saamiseksi. Jotta muut ihmiset eivät altistuisi virukselle, tartuntaa epäilevän ei pidä lähteä omatoimisesti päivystykseen tai omaan terveyskeskukseen.

 

 Ulkomailta palatessa

Hallitus suosittelee, että kaikki ulkomailta palaavat jäävät kahdeksi viikoksi kotiin matkansa jälkeen. Soinissa kouluun ja päiväkotiin voi mennä kahden viikon kotona olon jälkeen.


Soinin kunta

Y-tunnus 0182637-3 | Multiantie 27 A 63800 Soini | Puhelin: 044 550 2375 | soinin.kunta@soini.fi | etunimi.sukunimi@soini.fi


Soinin Vaakuna