Arkisto - ajankohtainen

Tiedote 6.10.2020

 

Koko maassa koronatilanne kiihtyy, niin myös täällä Etelä-Pohjanmaalla. Meillä täällä Soinissa on helppo elää vähän väljemmin, mutta silti on aika ottaa turvavälit tosissaan huomioon ja käyttää maskia matalalla kynnyksellä, hyvää käsihygieniaa unohtamatta. Koronavirustestiin suositellaan hakeutumaan matalalla kynnyksellä, jos on hengitys- tai vatsaoireita.  Maskisuositus on voimassa koko Etelä-Pohjanmaalla, suosittelemme siis maskin käyttöä asioidessasi kunnan toimipisteissä. Ilmaisten maskien jakamisesta vähävaraisille huolehtii Kuusiokuntien alueella Kuussote.

Soinissa ei ole vielä todettuja tartuntoja, mutta lähikunnissa tartuntoja esiintyy. Seuraamme siis kunnassa yhdessä terveysviranomaisten kanssa tilanteen kehittymistä. Tiedotusta kannattaa seurata Kuussoten ja Kuusiolinnan sivuilta.

Toivon, että emme unohda meille tärkeitä yrittäjiä, he tekevät varmasti kaikkensa, jotta asiointi on turvallista. Käyttäkää siis palveluja, jotta niitä meillä on myös epidemian jälkeen!

Tartuntaryppäitä ilmaantuu nyt tiheään tahtiin, tärkeää on kartoittaa altistuneet ja asettaa heidät karanteeniin, jotta koko yhteiskuntaa ei tarvitse laittaa ”kiinni”. Virus tulee olemaan arkipäiväämme todennäköisesti pitkään ja sen kanssa on opittava tavalla tai toisella elämään. Tästä syystä kunnan toiminnat pyritään pitämään mahdollisimman normaalilla tasolla, tarvittaessa olemme varautuneet muuttamaan toimintatapoja tilanteen mukaan.

 

Johtoryhmän puolesta

 

Johanna Rannanjärvi

Kunnanjohtaja Soini


Soinin kunta

Y-tunnus 0182637-3 | Multiantie 27 A 63800 Soini | Puhelin: 044 550 2375 | soinin.kunta@soini.fi | etunimi.sukunimi@soini.fi


Soinin Vaakuna