Rakennusvalvonta

Rakennusvalvonta on viranomaistoimintaa, joka huolehtii rakentamisen neuvonnasta, lupakäsittelystä ja valvoo rakennetun ympäristön tilaa kunnassa.

Rakennustarkastaja myöntää luvat mm. omakotitaloihin, varastoihin, loma-asuntoihin sekä pienempiin hallirakennuksiin. Rakennustarkastaja suorittaa myös lupiin liittyvät katselmukset.

Lautakunta päättää isommista rakennusluvista, esim. teollisuushallit ja navetat.

Rakentamista ohjaa pääasiassa Maankäyttö- ja rakennuslaki sekä -asetus, Suomen rakennusmääräyskokoelma ja kunnan alueelle hyväksytty rakennusjärjestys. Lisäksi kunnan alueella on asemakaava, ranta-alueilla ranta-asemakaavoja ja yleiskaavoja, jotka määrittelevät niille alueille rakentamisen. Lisäksi on erinäisiä säännöksiä ympäristölaissa, tielaissa jne.

Rakennuslupien hakeminenKuvahaun tulos haulle Lupapiste

Kaikkien rakennuslupien hakemisessa kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Olemme ottaneet käyttöön sähköisen lupajärjestelmän (Lupapiste.fi). Otamme vastaan ensisijaisesti sähköisiä hakemuksia lupapisteen kautta, mutta toistaiseksi voit jättää myös perinteisiä paperisia hakemuksia.

 

Rakennusvalvonnan taksat 1.6.2018 alkaen

 

RAKENNUSLAUTAKUNTA    
vs. Rakennustarkastaja/ympäristösihteeri Keisala Kristian 040 841 5553
Toimistosihteeri Sironen Kirsi 044 550 1598

Soinin kunta

Y-tunnus 0182637-3 | Multiantie 27 A 63800 Soini | Puhelin: 044 550 2375 | soinin.kunta@soini.fi | etunimi.sukunimi@soini.fi


Soinin Vaakuna