Rakennusvalvonta

Rakennusvalvonta on viranomaistoimintaa, joka huolehtii rakentamisen neuvonnasta, lupakäsittelystä ja valvoo rakennetun ympäristön tilaa kunnassa.

Rakennustarkastaja myöntää luvat mm. omakotitaloihin, varastoihin, loma-asuntoihin sekä pienempiin hallirakennuksiin. Rakennustarkastaja suorittaa myös lupiin liittyvät katselmukset.

Lautakunta päättää isommista rakennusluvista, esim. teollisuushallit ja navetat.

Rakentamista ohjaa pääasiassa Maankäyttö- ja rakennuslaki sekä -asetus, Suomen rakennusmääräyskokoelma ja kunnan alueelle hyväksytty rakennusjärjestys. Lisäksi kunnan alueella on asemakaava, ranta-alueilla ranta-asemakaavoja ja yleiskaavoja, jotka määrittelevät niille alueille rakentamisen. Lisäksi on erinäisiä säännöksiä ympäristölaissa, tielaissa jne.

Rakennuslupapäätökset:

Rakennusvalvonnan lupahakemuksia koskevat päätökset on nähtävillä Soinin kunnantalon eteisessä olevalla ilmoitustaululla kunnantalon aukioloaikana os. Multiantie 27 A, Soini. Verkkojulkisuuslainsäädännön vuoksi emme voi julkaista kuulutuksessa ilmeneviä tietoja kunnan verkkosivuilla.

 

Rakennuslupien hakeminenKuvahaun tulos haulle Lupapiste

Kaikkien rakennuslupien hakemisessa kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Olemme ottaneet käyttöön sähköisen lupajärjestelmän (Lupapiste.fi). Otamme vastaan ensisijaisesti sähköisiä hakemuksia lupapisteen kautta, mutta toistaiseksi voit jättää myös perinteisiä paperisia hakemuksia.

 

Rakennusvalvonnan taksat 1.6.2018 alkaen

 


Soinin kunta

Y-tunnus 0182637-3 | Multiantie 27 A 63800 Soini | Puhelin: 044 550 2375 | soinin.kunta@soini.fi | etunimi.sukunimi@soini.fi


Soinin Vaakuna