Arkisto - ajankohtainen


 • Kuinka toimia jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan
  03.07.2020 - Lue lisää >> • Sisäliikuntatilojen vuorojen haku kaudelle 1.9.2020-31.5.2021
  30.06.2020 - Lue lisää >> • Valtioneuvoston kesäkuussa päivitetyt suositukset koronavirusepidemian aikana
  29.06.2020 - Lue lisää >> • Kuntosalikorttien lataaminen
  29.06.2020 - Lue lisää >> • Soinin kunnantalo suljettu 29.6.-26.7.2020
  24.06.2020 - Lue lisää >>


Etelä-Pohjanmaalla on vahva edustus semifinalistien joukossa

Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun semifinalistit on valittu. Kaikkiaan 47 kilpailuun osallistuneesta kuntasektorin markkinointiteosta 12 parasta valittiin semifinaalivaiheeseen. Yhtenä näistä semifinalisteista on Soinin kunta kilpailutyöllään MuoviSampo – Luonnostaan huipulla. 

Kuntaliiton mukaan ympäristö ja vastuullisuus korostuvat kuntien markkinoinnissa. Kunnat rakentavat nyt kestävillä ajatuksilla yhteisöllisyyttä ja elinvoimaa, houkuttelevat matkailijoita ja uusia asukkaita sekä panostavat elinkeinokehitykseen. Tärkeitä elementtejä ovat luonnonläheisyys ja kestävän kehityksen toteuttaminen käytännössä. Kuntalaisten osallistuminen on monin tavoin esillä.

- Kuntamarkkinointi on varsin ammattimaista ja oivaltavaa. Kunnat ovat myös markkinoinnin alueella hyvin erilaisia, ja jokainen painottaa omia vahvuuksiaan omilla resursseillaan. Markkinointi ei välttämättä ole suurta ja kallista, vaan keskeistä on oikein kohdistettu ja mitoitettu, selkeä ja herättävä viestintä, sanoo SM-kisan tuomariston puheenjohtaja, Kuntaliiton viestintäjohtaja Maira Kettunen.

Hyvä esimerkki oivaltavasta, herättävästä ja resurssiviisaasta markkinointitoimenpiteestä on MuoviSampo.  Soinin kuntastrategian vetovoimaisen elinympäristön tavoitteen mukaisesti Soinissa on aloitettu työ kohti luonnonläheistä kuntaprofiilia. Sen markkinoinnissa keskeiseksi nousi MuoviSampo syksyllä 2018.

MuoviSampo ja Avaruuden pääkaupunki hakevat voittoa

MuoviSampo on paikallinen pilotti, jossa pullopanttijärjestelmä laajennettiin muihin kotitalouden muovipakkauksiin 4H-yhdistyksen, kunnan, Seinäjoen ammattikorkeakoulun ja Kuudestaan ry:n yhteistyöllä. Kokeilu vähensi 1300 kg hiilidioksidipäästöjä.

”Kokeilu sai kansallista huomiota sekä poiki kansalaisaloitteen ja valtuustoaloitteita. Soinilaiset ottivat MuoviSammon ylpeydenaiheekseen. Sidosryhmät, kuten K-Ryhmä, hyödynsivät sitä markkinoinnissaan kertoen samalla Soinin profiilista. Viesti kulki somessa, osallistamalla kumppaneita ja herättämällä median kiinnostus,” kertoo kunnanjohtaja Juha Viitasaari

Kunnan näkökulmasta kokeilu kannusti 3. sektoria luovuuteen toiminnassaan ja samalla kehitettiin kunnan markkinointia. Kunta antoi kunnanjohtajan johdolla kasvoja kokeilulle. Soinin 4H-yhdistyksen konsortio osallistui myös Sitran Maapalloliiga-haastekilpailuun. Imagona luonnonläheisyys ja vastuullisena edelläkävijänä palvelee Soinin tunnettuutta ja uskottavuutta luontomatkailukohteena.

Semifinalistien joukossa painottuu Etelä-Pohjanmaa. Soinin lisäksi Seinäjoki on edustettuna kahdella markkinointitoimenpiteellä, jotka ovat Taivastelija ja Avaruuden pääkaupunki.

”Toivomme onnea myös Seinäjoelle. Hienoa, että heidän merkittävä panos uudenlaiseen näkyvyyteen saa arvostusta. Yhdessä nostamme koko maakunnan profiilia,” Viitasaari jatkaa.  

Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun kehittää kuntien ja alueiden markkinointia, levittää hyviä käytäntöjä ja nostaa esiin erilaisia kuntien vahvuuksia. Palkinnot jaetaan kuntamarkkinoinnin Piiri-tapahtumassa Espoossa 22. toukokuuta. Tuomaristo arvioi erityisesti markkinoinnin vaikuttavuutta.

 

 

 

Kaikki Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun semifinalistit

Boring - Helsinki Ring of Industry, KUUMA-seutu liikelaitos

Häät linnassa, Hämeenlinnan kaupunki ja Linnan Kehitys Oy

Jääkarusellifestivaali, Lohjan kaupunki

Kaupunkiveneet, Espoon kaupunki

Kylien Kolari, Kolarin kunta

MuoviSampo - Luonnostaan huipulla, Soinin kunta

Porvoon kestävän elämäntapojen kiihdyttämö, Porvoon kaupunki

RAUMA - LUPA MENESTYÄ!, Rauman kaupunki

Senioriräppärit, Mainostoimisto KMG Turku / Turun seudun joukkoliikenne, Föli

Seinäjoki - avaruuden pääkaupunki, Seinäjoen kaupunki

Taivastelija Avaruuden pääkaupunkiin, Seinäjoen kaupunki, Into Seinäjoki Oy

#näkemys kaupungista, Lahden kaupunki


Soinin kunta

Y-tunnus 0182637-3 | Multiantie 27 A 63800 Soini | Puhelin: 044 550 2375 | soinin.kunta@soini.fi | etunimi.sukunimi@soini.fi


Soinin Vaakuna