Hyppää pääsisältöön

Soinin kunta

Maataloustoimi

Alajärven kaupungin maaseututoimi hoitaa Soinin kunnan  maaseutuhallinnon sekä maaseutuelinkeinojen kehittämistehtävät. Maaseututoimialan hallinnosta vastaa Alajärven kaupunki.

Järvi-Pohjanmaan maaseututoimen tehtävät määräytyvät pääsääntöisesti maaseutuelinkeinojen hallinnon järjestämisestä kunnissa annetun lain perusteella. Päätehtävänä on ottaa vastaan, käsitellä ja tallentaa tukisovellukseen EU- ja kansalliset maatalouden tukihakemukset, tehdä niihin päätökset, huolehtia maksatuksesta ja suorittaa tarvittaessa kuulemiset ja takaisinperinnät. Lisäksi maaseututoimi ylläpitää hallinnon ohjelmien vaatimia asiakas-, peltolohko-, tukioikeus- ja eläintenpitäjärekisteriä.

Soinissa maatilojen määrä vuonna 2021 on 99 tilaa, joista kotieläintiloja on 24 kpl, josta maitotilojen määrä on 15 kpl. Viljelyksessä oleva peltopinta-ala on 3 113 ha. Soinin alueella viljelyksessä peltoa yhteensä 3 113 ha. Tärkeimmät peltoviljelykasvialat ovat monivuotiset kuivaheinä, – säilörehu-, laidun- ja tuorerehunurmet 1 724 ha, kaura 495 ha, rehuohra 190 ha, viherlannoitusnurmet 21 ha, monimuotoisuuspelto, riista 49 ha, Suojavyöhyke-, luonnonhoitopelto- ja kesantonurmia on yhteensä 347 ha. 

Tietoa maataloustukiasioista Ruokavirasto

Viljeliijän verkkoasiointipalvelu Vipu

Maaseudun kehittämispalveluiden tehtävänä on kehittää ja toteuttaa toimenpiteitä maatalouden, maaseudun pienyritystoiminnan ja elinvoimaisuuden että yrittäjien ammattitaidon parantamiseksi.

Yhteystiedot:
Jukka Rantala, toimistosihteeri, puh. 040 757 6370, sähköposti jukka.rantala(at)alajarvi.fi
Maija Yliaho, maaseutuasiamies, puh.  040 679 1278, sähköposti maija.yliaho(at)alajarvi.fi

Järvi-Pohjanmaan maaseututoimi

Ruokaviraston tavoitteellinen maksuaikataulu