Hyppää pääsisältöön

Soinin kunta

Kasvatus ja opetus

Tervetuloa Soinin kasvatuksen ja opetuksen sivuille!

Soinissa satsaamme laadukkaisiin peruspalveluihin. Meillä on ammattitaitoiset työntekijät ja hyväkuntoiset tilat. Luonto eri muodoissa on tärkeä elementti ja sitä hyödynnetään monin tavoin toiminnoissamme.

Varhaiskasvatuksessa tarjoamme jokaiselle soinilaiselle lapselle ilmaisen varhaiskasvatuksen, jos lapsen lähihuoltaja on myös soinilainen 31.12.  Eli 31.12.2021 kirjoilla olevien lähihuoltajien lapsilla on ilmainen varhaiskasvatus Soinissa vuodelle 2022. Ulkopaikkakuntalaisia ja kesken vuotta Soiniin muuttavia laskutetaan normaalin taksan mukaisesti. Tämä päätös on voimassa toistaiseksi.

Perusopetuksessa olemme panostaneet pieniin opetusryhmiin. Lisäksi koulussamme on hyvät oppilashuollolliset palvelut. Meiltä tarjotaan kouluterveydenhoitajan, kuraattorin, terkkarin ja perhetyöntekijän palveluita viikoittain. Soini on harvoja kuntia, missä perhetyö tekee näin tiivistä yhteistyötä koulun kanssa.

Vapaan sivistystyön palveluja ostetaan Alajärven kaupungilta. Soinissa voi harrastaa monipuolisesti Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kursseilla ja Alajärven musiikkiopiston tunneilla. Muista Soinin harrastusmahdollisuuksista löytyy tietoa vapaa-ajan -sivuilta.