Hyppää pääsisältöön

Soinin kunta

Laasalan kylä

Laasalan kylä sijaitsee Soinin keskustasta Alajärven suuntaan vilkasliikenteisen 714-tien varrella. Talouksia kylässä on noin 90 kpl. 

Lisätietoja Laasalasta löydät tästä

alasenranta

Laasalassa sijaitsee yksi Soinin kunnan yleisistä uimarannoista, Alasen uimaranta. Rannalla on monenmoista tekemistä: uimisen lisäksi voi mm. kalastaa, paistaa makkaraa kodalla ja laavulla ja vuokrata Laasalan kyläseuran saunamökkiä. Kesäaikaan saunavuokraan sisältyy sup-lautojen käyttö. Rannassa on myös esteetön laituri. Talviaikaan rantaan valmistellaan säiden salliessa avantouintimahdollisuutta. 

alasenranta2

Alasen uimaranta sijaitsee osoitteessa Alajärventie 841, 63800 Soini. 

Saunavuoron voi varata netistä osoitteesta https://www.supersaas.fi/schedule/Laasalan_kylaseura/Alasen_Sauna

sauna

Saunavuorosta peritään kulukorvauksena 3 h 35 € ja koko päivältä 50 €. 

Varauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi ohjeistuksen ja laskun saunavuorosta. Tehtyä varausta ei voi itse poistaa.

Rannassa oleva kota, uimakopit, wc ja laiturit ovat vapaasti kaikkien käytössä myös varatun saunavuoron aikana. Saunarakennuksessa on pukuhuone, sauna sekä saunatupa, jossa myös kamina. Kesäaikaan käytössäsi on 2 sup-lautaa.

Varaa saunan lämmittämiseen riittävästi aikaa etenkin kylmällä säällä. Talvella voit tehdä reiän omalla jääkairallasi lampeen, josta saat saunalta löytyvän pumpun avulla nostettua vettä. Sulan veden aikaan voit hakea vettä saunalta löytyvillä sangoilla lammesta.

Saunominen ja uiminen tapahtuu omalla vastuulla.