Hyppää pääsisältöön

Soinin kunta

Kasvatus ja opetus

Tervetuloa Soinin kasvatuksen ja opetuksen sivuille!

Soinissa satsaamme laadukkaisiin peruspalveluihin. Varhaiskasvatusta tuotetaan Laulumaan päiväkodissa, sekä Satumetsän ryhmiksessä. Esi- ja perusopetus tapahtuu Soinin yhtenäiskoulussa. Siellä oppia ammentavat kaikki 0-9 -luokkalaiset. Meillä on ammattitaitoiset työntekijät ja hyväkuntoiset tilat. Luonto eri muodoissa on tärkeä elementti ja sitä hyödynnetään monin tavoin toiminnoissamme.

Varhaiskasvatuksessa tarjoamme jokaiselle soinilaiselle lapselle ilmaisen varhaiskasvatuksen, jos lapsen lähihuoltaja on myös soinilainen.  

31.12. Soinissa kirjoilla olevien lähihuoltajien lapsilla on ilmainen varhaiskasvatus seuraavalle vuodelle. Ulkopaikkakuntalaisia ja kesken vuotta Soiniin muuttavia laskutetaan normaalin taksan mukaisesti. Tämä päätös on voimassa toistaiseksi.

Perusopetuksessa olemme panostaneet pieniin opetusryhmiin. Lisäksi koulussamme on hyvät oppilashuollolliset palvelut. Meiltä tarjotaan kouluterveydenhoitajan, kuraattorin, terkkarin ja perhetyöntekijän palveluita viikoittain. Soini on harvoja kuntia, missä perhetyö tekee näin tiivistä yhteistyötä koulun kanssa.

Vapaan sivistystyön palveluja ostetaan Alajärven kaupungilta. Soinissa voi harrastaa monipuolisesti Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kursseilla ja Alajärven musiikkiopiston tunneilla. Muista Soinin harrastusmahdollisuuksista löytyy tietoa vapaa-ajan -sivuilta.

Tästä löytyy lukuvuoden 2022-2023 työpäivät.