Hyppää pääsisältöön

Soinin kunta

Hautakylä

Soinin Hautakylällä asuu noin 200 asukasta. Kylä sijaitsee 18 km Soinin kirkonkylältä etelään. Hautakylän sydän on Hautakyläsali ja entisen kyläkoulun idyllinen pihapiiri.

hautakylä1

Hautakyläsalin kaunis ja toiminnallinen liikuntasali taipuu moneen – niin liikunnan kuin eri tyyppisten juhlien merkeissä. Salilla on myös toimiva keittiö, ruokasali sekä kerhotila.  Hautakyläsalin tilavasta pihapiiristä löytyy jalkapallokenttä sekä lasten leikkipaikka ja talvisin myös kyläyhdistyksen ylläpitämä hiihtolatu sekä valaistu luistelukenttä.

hautakylä2

Hautakylällä on toimiva ja energinen kyläyhdistys, jonka ansiosta kylällä järjestetään monenlaista toimintaa. Kylätoiminnan tavaramerkiksi ovat muodostuneet erilaiset ”kurttuuli”-tapahtumat kuten kesäisin järjestetyt vanhanajan iltamat. Kyläyhdistys pyrkii järjestämään ohjelmaa kaikenikäisille asukkaille eli lastenjuhlista ikäihmisten senioriparkkiin.

hautakylä3

Kyläyhteisö on pieni, mutta yritteliäs ja kylältä löytyykin pienyrittäjiä monelta eri toimialalta. Hautakylän kyläyhdistyksen sivuille pääset tästä.

Metsästys, kalastus, marjastus ja luonnossa liikkuminen ovat nautinto Hautakylän kauniissa sekä vaihtelevassa maisemissa.