Hyppää pääsisältöön

Soinin kunta

Mitä soinilaisena saat?

täsoistilaa

Yhteisöllisyys, ystävällisyys ja välittäminen ovat läsnä soinilaisten arjessa. Täällä voit huokaista luonnon äärellä ja haistella maaseudun tunnelmaa. Täällä on tekijöitä ja tekemistä. Ei ruuhkaksi asti aamuisin eikä pitkäveteiseksi jonoksi millään muotoa.

Meillä vedet virtaavat kolmeen suuntaan ja ihmiset yhteen hiileen. Kuulet käen kukkuvan, kiven tippuvan, mutta et jokaisen naapurin liikahtavan. Sen sijaan kun naapuri vastaan tulee, se morjestaa.

Täällä on tilaa elää ja yllättyä, käydä kylässä ja kotona. Jos tuohon isket lapiolla, niin rauhassa saat olla sellainen kuin olet ajatellut ja aina toivonut. Ihan hissukseen voit rakentaa elämää ja kotia.

Mitä saat soinilaisena?

Soinilaiset viihtyvät kotipitäjässään ja toivottavat uudet asukkaat lämpimästi tervetulleiksi. Kunnassa on vapaana tontteja niin kodin kuin yritystilojenkin rakentamiselle. Ensimmäisen soinilaisen kodin voi myös vuokrata. Jos muutat Soiniin työpaikan takia, voit hakea asuntoetua. Ensimmäisen puoli vuotta saat -50% kunnan vuokra-asunnon vuokrahinnasta.

Asuntoetu

Vapaat tontit

Vuokra-asunnot

Soini on mainio paikka asua perheen kanssa. Soinin kunta haluaa tukea kunnassa syntyviä vauvoja vauvarahalla, joka on yhteensä 1500 euroa kolmen vuoden aikana. Jokainen syntynyt soinilainen saa näin ollen kolmena vuonna 500 euron tuen vuosittain olettaen, että he asuvat edelleen paikkakunnalla vuoden alussa. Soinilaisille lapsille tarjotaan myös ilmainen varhaiskasvatus, mikäli lähihuoltaja asuu Soinissa. Jokainen soinilainen  varhaiskasvatusikäinen lapsi saa myös ilmaisen musiikkileikkikoulun ja myöhemmin edullisen iltapäivätoiminnan.

Vauvaraha 1500€ 

Maksuton varhaiskasvatus ja muskari

Soini haluaa tukea opiskelijoita monin eri tavoin. Toisen asteen opiskelijoita kannustetaan liikkumaan ilmaisella kuntosalikortilla. Jos olet 18-25-vuotias soinilainen, mutta joudut asumaan opiskelun takia toisella paikkakunnalla, voit hakea opiskelijatukea. Soinin kunta palkitsee lisäksi ensmmäisen korkeakoulututkinnon suorittaneet soinilaiset 1000 € stipendillä.

Kuntosalietu opiskelijoille

Opiskelijatuki

Korkeakoulustipendi

Jos elämä soinilaisilla kylillä houkuttaa, Soinissa toimii yksitoista kyläkummia, jotka auttavat kaikenlaisissa kyläänmuuton kysymyksissä jo ennen muuttoa ja myös muuton jälkeen.

Kyläkummit

Soini toivottaa tervetulleiksi myös vapaa-ajan asukkaat sekä etätyötä tekevät. Kunnalla on varattavissa etätyötiloja. Jos et löydä sopivaa, olethan yhteydessä meihin Soinin kunnassa!

Etätyötilat