Hyppää pääsisältöön

Soinin kunta

Rakennusvalvonta

Rakennusvalvonta on viranomaistoimintaa, joka huolehtii rakentamisen neuvonnasta, lupakäsittelystä ja valvoo rakennetun ympäristön tilaa kunnassa.

Rakennustarkastaja myöntää luvat mm. omakotitaloihin, varastoihin, loma-asuntoihin sekä pienempiin hallirakennuksiin. Rakennustarkastaja suorittaa myös lupiin liittyvät katselmukset.

Lautakunta päättää isommista rakennusluvista, esim. teollisuushallit ja navetat.

Rakentamista ohjaa pääasiassa Maankäyttö- ja rakennuslaki sekä -asetus, Suomen rakennusmääräyskokoelma ja kunnan alueelle hyväksytty rakennusjärjestys. Lisäksi kunnan alueella on asemakaava, ranta-alueilla ranta-asemakaavoja ja yleiskaavoja, jotka määrittelevät niille alueille rakentamisen. Lisäksi on erinäisiä säännöksiä ympäristölaissa, tielaissa jne.

Rakennuslupapäätökset:

Rakentajille tiedoksi!

Viimeistään 24.6.2021 mennessä toimitetut täydelliset rakennuslupahakemukset käsitellään ennen kesäsulkua.

Rakennuslupia ei käsitellä viikoilla 27-32 ja katselmuksissa on taukoa viikot 29-32

Rakennusvalvonnan lupahakemuksia koskevat päätökset on nähtävillä Soinin kunnantalon eteisessä olevalla ilmoitustaululla kunnantalon aukioloaikana os. Multiantie 27 A, Soini. Verkkojulkisuuslainsäädännön vuoksi emme voi julkaista kuulutuksessa ilmeneviä tietoja kunnan verkkosivuilla.

Lupapiste

Rakennuslupien hakeminen

Kaikkien rakennuslupien hakemisessa kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Olemme ottaneet käyttöön sähköisen lupajärjestelmän (Lupapiste.fi). Otamme vastaan ensisijaisesti sähköisiä hakemuksia lupapisteen kautta, mutta toistaiseksi voit jättää myös perinteisiä paperisia hakemuksia.

Rakennusvalvonnan taksat 1.6.2018 alkaen