Hyppää pääsisältöön

Soinin kunta

Soinin kyläkummimalli lanseerattiin perjantaina

20. kesäkuu 2022

kyläkummi

Soinin kunta ja Landemia-hanke ovat yhteistyössä luoneet Soinin kylille kyläkummitoiminnan. Kyläkummitoiminnan tarkoitus on helpottaa uusien asukkaiden muuttoa ja kotiutumista Soiniin sekä auttaa niin kesäasukkaita kuin muitakin kyläläisiä löytämään kylien mahdollisuuksia. Kyläkummi asuu kylällä, tietää kylien ja kunnan palveluista ja esimerkiksi tutustuttaa kyläyhdistyksen toimintaan. Kyläkummiin voi ottaa yhteyttä monenlaisissa asioissa. Esimerkiksi jos ei tiedä, mistä voi ostaa polttopuita tai kuka auraisi talvella pihan, voi kysyä vinkkiä kyläkummeilta.

Kyläkummeja on yhdeksällä eri kylällä. Kukonkylä, Laasala, Jokivarsi, Mäkelänkylä, Hautakylä, Kolu, Vehu, Parviainen ja Vuorenmaa ovat kaikki saaneet omat kyläkummit. Kyläkummius itsessään ei ole täysin uusi keksintö, mutta Soinissa rakennettiin ihan oma kyläkummimalli kunnan, Landemia-hankkeen ja itse kyläkummien yhteistyöllä. Perjantaina 17.6. tämä soinilainen tapa kyläkummiuteen esiteltiin pienimuotoisessa lehdistötilaisuudessa Soinin kunnantalolla.

Paikalla oli useampi kyläkummi ja myös maallemuuton asiantuntija Johanna Niilivuo Suomen kylät ry:stä. Kyläkummien yhteystiedot löytyvät täältä Soinin kunnan sivuilta omalta Soinin kyläkummit -sivulta.

Ajankohtainen