Hyppää pääsisältöön

Soinin kunta

Arpaisten patikassa 199 reippailijaa

13. syyskuu 2021

Perinteinen Arpaisten patikka käveltiin lauantaina 11.9. lähes kahden sadan hyväntuulisen patikoijan voimin. Tapahtuma järjestettiin nyt 27. kerran. Sää oli hiukan harmaa, mutta se ei osallistujia lannistanut. Päinvastoin! Maastosta tultiin pienestä sateesta huolimatta iloisina ja happirikasta syysilmaa kiitellen.

Arpainen

Patikassa oli kolme reittivaihtoehtoa. Pisimmillään oli mahdollista lähteä Arpaisten kämpältä kohti Soinia, jolloin matkaa kertyi 28 km. Jos valitsi lähtöpaikaksi Löytömäen, patikalle tuli pituutta 19 km. Kolmas vaihtoehto lähtöpaikaksi oli Läskilampi,14 km Soinista. Patikoijat jakautuivat melko tasaisesti kaikille kolmelle matkalle. Reittivaihtoehtojen osalta sateinen aamu muutti joidenkin suunnitelmia ja valittiinkin alkuperäistä ajatusta lyhyempi reitti. Sää ei kuitenkaan pelottanut liikaa, sillä suurin osa ennakkoon ilmoittautuneista lähti alkuperäisen suunnitelmansa mukaisesti maastoon. Patikoijat kuljetettiin bussikyydillä valitsemalleen lähtöpaikalle viiden bussin voimin.

ilmoittautuminen arpaisille

Reitin varrella oli talkooväen järjestämät mehupisteet ja Kaihiharjun upeissa maisemissa vielä maastoruokailu. Ensimmäinen patikoija saapui Soinin yhteistalolle jo klo 11.30. Patikan jälkeen oli vielä mahdollisuus saunaan ja uintiin.

Yhteistalon pihalla oli koko patikkapäivän Seinäjoen ammattikorkeakoulun matkailuopiskelijoiden järjestämä aarteenetsintä lapsille. Sadetakit ja kumisaappaat olivat tarpeen, mutta sää ei pieniä seikkailijoita säikäyttänyt. Aarretta etsittiin yhdessä vanhempien kanssa sateesta huolimatta.

talkooväki

Arpaisten patikan järjestivät jälleen yhteistyössä Parviaisen kyläyhdistys, Saurun Seudun maa- ja kotitalousseura ja Soinin kunta. Talkooväki toimii vahvalla kokemuksella ja vuosien tuomalla rutiinilla. Tänäkin vuonna järjestelyt sujuivat joustavasti ja tehokkaasti. Kiitos kaikille osallistujille ja talkoolaisille!

Ajankohtainen