Hyppää pääsisältöön

Soinin kunta

Liikuntaneuvonta

LIIKUNTANEUVONTA ALKAA SOINISSA SYKSYLLÄ 2024!

Liikuntaneuvonta on innostavaa ja maksutonta neuvontaa, jonka avulla voit saada liikkumisen osaksi arkeasi. Liikuntaneuvonnassa kukaan ei aseta sinulle liikkumisen vaatimuksia, sinä itse päätät. Liikuntaneuvonnan tavoite on kannustaa ja tukea asiakkaita liikkumisen pariin. Liikuntaneuvoja kulkee rinnallasi tukien, keskustellen ja yhdessä ratkaisuja etsien. Liikuntaneuvonta on aina yksilöllistä eli palvelusta räätälöidään juuri sinulle sopiva kokonaisuus.

Kohderyhmänä liikuntaneuvontaan on ensisijaisesti työikäiset, jotka ovat liikkumattomia, liikkuvat liian vähän tai kenellä liikunnan harrastamisesta on kulunut jo jokunen vuosi aikaa.

Liikuntaneuvonta voi olla kertaluonteinen tai pidempiaikainen, mikä voi olla kestoltaan jopa 6kk.

Kertaluonteinen liikuntaneuvonta voi olla esimerkiksi lajitutustuminen, kevyt sysäys omatoimiseen liikkumiseen tai liikuntaryhmään osallistumiseen. Tapaamisen jälkeen asiakas lähtee toteuttamaan itsenäisesti liikunnan harrastamista ja asiakkaalle lähetetään palautekysely n. 3kk päästä tapaamiskerrasta millä kartoitetaan onko liikkuminen jatkunut.

Pidempiaikainen liikuntaneuvonta voi kestää 3-6kk. Liikuntaneuvonnan aikana kartoitetaan tarkemmin asiakkaan tavoitteita, rakennetaan suunnitelma ja edetään sen pohjalta liikuntaneuvonnassa. Tässä liikuntaneuvontamuodossa on mahdollista tavata liikuntaneuvoja 6kk aikana kerran kuukaudessa. Tapaamisten jälkeen asiakas lähtee toteuttamaan itsenäisesti liikunnan harrastamista tai pyritään löytämään yhdessä sopiva liikuntaryhmä mihin jatkaa. Asiakkaalle lähetetään palautekysely n. 3kk päästä viimeisestä tapaamiskerrasta millä kartoitetaan onko liikkuminen jatkunut.

Miten pääset liikuntaneuvontaan? Helposti, mutta malta odottaa syksyyn asti. Lisätietoja liikuntaneuvontaan päästystä tulossa elokuussa.

Liikuntaneuvonnan avulla löydät itsestäsi liikkuvan aikuisen (youtube.com)